Колозова, Катерина. “Марксизам без филозофија и неговите феминистички импликации: Проблемот на социјалистичките проекти фокусирани кон субјективноста”. Identities: Journal for Politics, Gender and Culture 19, no. 1-2 (December 2, 2022): 148-159. Accessed December 9, 2023. https://identitiesjournal.edu.mk/index.php/IJPGC/article/view/507.